Italian Students
Liczba zwolnień z opłat | Kwota zwolnienia z opłat w euro | Dochód (ISEE) i majątek (ISPE) do złożenia wniosku o stypendium w euro | |
ISEE (dochód) | ISPE (własność) | ||
1 | 15.500 € (całkowite zwolnienie z opłaty) plus mieszkania studenckie i obiad w Stoły akademickie | ≤ 26,306 | ≤ 57,188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76,200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Studenci spoza Włoch
Kto może ubiegać się o stypendium | Liczba zwolnień z opłat | Kwota zwolnienia z opłat w euro | Dochód (ISEE) i majątek (ISPE) do złożenia wniosku o stypendium w euro | |
ISEE (dochód) | ISPE (własność) | |||
Nie-Włoch obywatele z niskich kraje dochodowe lub dolny środkowy dochód lub górny średnie dochody kraje wg do Banku Światowego | 5 | 15.500 € (całkowite zwolnienie z opłaty) plus mieszkania studenckie i obiad w Stoły akademickie | ≤ 26,306 | ≤ 57,188 |
Wszyscy nie-Włosi obywatele | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76,200 |
Wszyscy nie-Włosi obywatele | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Studenci mogą aplikować, jeżeli:
- złożyli wniosek podczas pierwszej lub drugiej sesji rekrutacyjnej (marzec lub maj 2024 r.)
- zostali przyjęci na pierwszy rok Studiów na rok 2024/2025 z minimalną liczbą punktów wstępnych 70/100
- ich kwoty ISEE (dochody)/ISPE (majątek) nie przekraczają limitów wskazanych w tabeli
Termin składania wniosków o stypendium: 21 maja 2024 r
Od 2004 roku ze stypendiów oferowanych przez Akademię Gastronomiczną skorzystało ponad 260 studentów z 40 krajów .
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.