Studia licencjackie w dziedzinie nauk o żywności i kulturach żywieniowych
Pollentia, Włochy
CZAS TRWANIA
3 Years
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
Termin składania wniosków
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia
CZESNE
EUR 15 500 / per year
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
Wstęp
Twoja droga do przyszłości zrównoważonej żywności
Zostań częścią pierwszego na świecie interdyscyplinarnego kursu gastronomicznego .
Gastronomia to zrozumienie żywności w jej całości. Dzięki naszemu unikalnemu podejściu łączymy naukę teoretyczną z praktycznymi doświadczeniami, pomagając uczniom zrozumieć różnorodne realia produkcji i rozwijać krytyczne myślenie. Będąc częścią naszej społeczności, będziesz przygotowany do rozpoczęcia kariery w tętniącej życiem branży spożywczej.
Nauka ponad granicami
Ułatwiamy wyjazdy studyjne i działania empiryczne, dając ci bezpośrednie doświadczenie z różnymi realiami produkcji. Odkryj różne globalne praktyki gastronomiczne i zastosuj te doświadczenia w swoich studiach.
Różnorodne perspektywy, zjednoczone przez jedzenie
Nasz kurs celebruje różnorodność poprzez łączenie studentów ze wszystkich zakątków świata. To wielokulturowe otoczenie sprzyja dialogowi i wzbogaca doświadczenie edukacyjne, promując głębsze zrozumienie kultur gastronomicznych na całym świecie.
Galeria
Stypendia i Finansowanie
Italian Students
Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | ||
1 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Non-Italian Students
Who can apply for the scholarship | Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | |||
Non-Italian citizens from low income countries or lower middle income or upper middle-income countries according to the World Bank | 5 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
All non-Italian citizens | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
All non-Italian citizens | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Students can apply if:
- they have applied during the first or second admission session (March or May 2024)
- have been admitted to the first year of the Degree Course for the 2024/2025 a.y. with a minimum admission score of 70/100
- their ISEE (income)/ISPE (property) amounts do not exceed the limits indicated in the table
Scholarship Application Deadline: May 21, 2024
Since 2004, more than 260 students from 40 countries have benefitted from the scholarships offered by the University of Gastronomic Sciences.
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.
Program
Podejście tak różnorodne jak samo jedzenie
Nasz program ceni szerokie i interdyscyplinarne podejście. Wierzymy, że zrozumienie żywności wymaga czegoś więcej niż tylko konwencjonalnego rolnictwa. Zdobędziesz kompetencje we wszystkich aspektach produkcji żywności integrujących naukę, ekologię, ekonomię i kulturę.
Our interdisciplinary approach includes subjects such as:
- Ecology and Biodiversity
- Nauki molekularne i smak
- Polityka gospodarcza i zrównoważony rozwój żywności
- Agroekosystemy i zrównoważony rozwój
- Food Anthropology
- Historia jedzenia
- Globalne zarządzanie żywnością
- Filozofia żywności i estetyka smaku
- Food and Beverage Management
- Etnobiologia i skauting żywności
Naucz się dostosowywać, rozwijać i rozwijać
Nasz program nauczania wykracza poza samo przekazywanie wiedzy, kształtujemy twórców zmian . W dzisiejszym dynamicznym przemyśle spożywczym kluczowa jest zdolność adaptacji, którą pielęgnujemy. Wyposażamy Cię w umiejętności samodzielnego myślenia, innowacyjnego rozwiązywania problemów i dostosowywania się do zmian w branży .