Bachelor of Science in Dietetics
Al Ain, Zjednoczone Emiraty Arabskie
CZAS TRWANIA
4 Years
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
Termin składania wniosków
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia
CZESNE
AED 2500 / per credit *
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
* za godzinę kredytu
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Skoordynowany Program Dietetyki oferowany przez College of Medicine and Health Sciences ma na celu przygotowanie absolwentów, którzy są kompetentnymi dietetykami na poziomie podstawowym. Misją programu jest przygotowanie kompetentnych absolwentów, którzy są wysoko wykwalifikowanymi dietetykami na poziomie podstawowym, do poprawy dobrostanu żywieniowego i zdrowia ludności ZEA. Celem programu jest (1) przygotowanie absolwentów do bycia kompetentnymi, początkującymi dietetykami oraz (2) przygotowanie absolwentów wykazujących się przywództwem i zaangażowaniem w pracę społeczną. Skoordynowany program dietetyki w Zjednoczonych Emiratach Arabskich jest akredytowany jako zagraniczne programy edukacji dietetycznej (FDE) przez Radę Akredytacyjną ds.Edukacji w Żywieniu i Dietetyce (ACEND) Akademii Żywienia i Dietetyki (AND). Dane dotyczące wyników mierzące osiągnięcie celów programu są dostępne na żądanie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z podręcznikiem dla ucznia w linku poniżej „Więcej szczegółów na temat tego programu”.
Cele programu
Cel numer 1. Przygotowanie absolwentów do bycia kompetentnymi, początkującymi dietetykami. Cele: (a) 85% studentów ukończy wymagania programu w ciągu 3,75 lat od momentu zapisania się na CPD (150% dozwolonego czasu) (b) Co najmniej 60% absolwentów poszukujących pracy uzyska zatrudnienie związane z ich specjalizacja w ciągu 12 miesięcy od ukończenia programu (c) Władze ds. zdrowia w ZEA wymagają, aby absolwenci skoordynowanego programu dietetyki ZEA odbyli dodatkowe sześciomiesięczne praktyki, zanim będą mogli przystąpić do egzaminu kwalifikacyjnego. Osiemdziesiąt procent absolwentów podejmie egzamin uwierzytelniający w Zjednoczonych Emiratach Arabskich w ciągu dwunastu miesięcy od ukończenia tej praktyki. (d) Regulacyjne władze zdrowotne w ZEA wymagają od absolwentów dietetyki zdania egzaminu licencyjnego przeprowadzanego przez Departament Zdrowia w Abu Zabi, Ministerstwo Zdrowia lub Dubajski Urząd Zdrowia. W ciągu 5 lat 80% absolwentów zda egzamin na dietetyka (Departament Zdrowia - Abu Dhabi lub równoważny) w ciągu jednego roku od pierwszej próby (e) Co najmniej 85% pracodawców odpowiadających na ankiety na dużą skalę 1-5 (5 = bardzo dobra) ocenią absolwentów na 3 (dostatecznym) lub wyższym pod względem wiedzy, umiejętności i kompetencji niezbędnych do wykonywania zawodu na poziomie podstawowym (f) Co najmniej 60% absolwentów programu poszukujących pracy znajdzie pracę na ustawienie kliniczne.
Cel numer 2. Przygotowanie absolwentów wykazujących przywództwo i zaangażowanie w służbę społeczną Cele: (a) Co najmniej 50% absolwentów wskaże w ankiecie absolwentów, że aktywnie uczestniczy w działaniach związanych ze służbą społeczną w ciągu ostatniego roku (b) W ciągu W okresie 5 lat 60% absolwentów będzie aktywnymi członkami stowarzyszeń zawodowych w ciągu 12 miesięcy po ukończeniu studiów. (c) W okresie 3 lat co najmniej 80% pracodawców odpowiadających na ankiety w skali 1-5 (5 = doskonała) oceni absolwentów na 3 (zadowalające) lub lepiej, jeśli chodzi o wykazanie umiejętności przywódczych.
Wyniki nauczania w programie
Po pomyślnym ukończeniu tego programu studenci będą mogli:
- Wybierz wskaźniki jakości programu i / lub obsługi klienta i zmierz osiągnięcie celów.
- Stosuj wytyczne oparte na dowodach, systematyczne przeglądy i literaturę naukową (takie jak Biblioteka analizy dowodów Akademii i Wytyczne dotyczące żywienia oparte na dowodach, Baza danych przeglądów systematycznych Cochrane oraz Departament Zdrowia i Opieki Społecznej USA, Agencja Badań i Jakości Opieki Zdrowotnej, Witryny internetowe National Guideline Clearinghouse) w procesie i modelu opieki żywieniowej oraz w innych obszarach praktyki dietetycznej.
- Uzasadnij programy, produkty, usługi i opiekę, używając odpowiednich dowodów lub danych.
- Oceń nowe badania do zastosowania w praktyce dietetycznej.
- Prowadzenie projektów badawczych z wykorzystaniem odpowiednich metod badawczych, procedur etycznych i analiz statystycznych.
- Praktykuj zgodnie z obowiązującymi przepisami federalnymi oraz statutami i przepisami stanowymi, stosownie do potrzeb i zgodnie ze standardami akredytacji oraz zakresem praktyki dietetycznej i kodeksem etyki zawodu dietetyka.
- Zademonstruj profesjonalne umiejętności pisania podczas przygotowywania profesjonalnej komunikacji. CRD 2.3: Projektuj, wdrażaj i oceniaj prezentacje dla grupy docelowej.
- Wykorzystaj skuteczne umiejętności edukacyjne i doradcze, aby ułatwić zmianę zachowania.
- Wykazać aktywne uczestnictwo, pracę zespołową i wkład w ustawieniach grupy.
- Przypisuj czynności związane z opieką nad pacjentem odpowiednio do DTR i / lub personelu pomocniczego.
- Polecaj klientów i pacjentów innym specjalistom i usługom, gdy potrzeby wykraczają poza indywidualny zakres praktyki.
- Zastosuj umiejętności przywódcze, aby osiągnąć pożądane wyniki.
- Uczestniczyć w organizacjach zawodowych i społecznych.
- Nawiąż współpracę z innymi pracownikami służby zdrowia i personel pomocniczy, aby zapewnić skuteczne usługi żywieniowe.
- Wykazać profesjonalne atrybuty w różnych kulturach organizacyjnych.
- Dokonaj samooceny, opracuj cele i zadania oraz przygotuj projekt portfolio do rozwoju zawodowego zgodnie z definicją Komisji ds. Rejestracji Dietetycznej.
- Wykazać umiejętności negocjacyjne.
- Oceń stan odżywienia poszczególnych osób, grup i populacji w różnych warunkach, w których opieka żywieniowa jest lub może być świadczona.
- Diagnozuj problemy z odżywianiem i twórz opisy problemów, etiologii, objawów i objawów (PES).
- Planuj i wdrażaj interwencje żywieniowe obejmujące ustalanie priorytetów diagnozy żywieniowej, formułowanie zaleceń żywieniowych, ustalanie celów oraz wybór interwencji i zarządzanie nią.
- Monitoruj i oceniaj problemy, etiologię, oznaki, objawy i wpływ interwencji na diagnostykę żywieniową.
- Kompletna dokumentacja zgodna z wytycznymi zawodowymi, wytycznymi wymaganymi przez systemy opieki zdrowotnej oraz wytycznymi wymaganymi przez praktykę.
- Rozwijaj i demonstruj skuteczne umiejętności komunikacyjne w zakresie usług klinicznych i obsługi klienta w różnych formatach.
- Twórz i dostarczaj produkty, programy lub usługi promujące zdrowie, dobre samopoczucie i zarządzanie stylem życia konsumentów.
- Udzielaj szacunkowych, naukowych odpowiedzi na pytania konsumentów dotyczące pojawiających się trendów.
- Koordynacja zakupów, produkcji, dystrybucji i obsługi towarów i usług.
- Opracowuj i oceniaj przepisy, formuły i menu pod kątem akceptowalności i przystępności cenowej, które uwzględniają różnorodność kulturową i potrzeby zdrowotne różnych populacji, grup i osób.
- Uczestniczyć w zarządzaniu zasobami ludzkimi.
- Wykonywanie funkcji zarządczych związanych z bezpieczeństwem, ochroną i warunkami sanitarnymi, które mają wpływ na pracowników, klientów, pacjentów, obiekty i żywność.
- Uczestniczyć w działaniach polityki publicznej, w tym inicjatywach legislacyjnych i regulacyjnych.
- Prowadzenie działań związanych z zarządzaniem jakością kliniczną i obsługą klienta.
- Korzystaj z aktualnej technologii informatycznej do opracowywania, przechowywania, wyszukiwania i rozpowszechniania informacji i danych.
- Przeanalizuj dane dotyczące jakości, finansów lub produktywności i opracuj plan interwencji.
- Zaproponuj i stosuj procedury odpowiednie do praktyki, aby zmniejszyć ilość odpadów i chronić środowisko.
- Przeprowadź studia wykonalności dla produktów, programów lub usług z uwzględnieniem kosztów i korzyści.
- Analizuj dane finansowe, aby ocenić wykorzystanie zasobów.
- Opracuj plan dostarczenia lub opracowania produktu, programu lub usługi, który obejmuje budżet, potrzeby kadrowe, sprzęt i materiały.
- Kod i rachunek za usługi dietetyczne / żywieniowe w celu uzyskania zwrotu kosztów usług od publicznych lub prywatnych ubezpieczycieli.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Licencjat Żywność i Żywienie
- Evansville, Stany Zjednoczone
Licencjat (z wyróżnieniem) w dziedzinie żywności i żywienia
- Bath, Wielka Brytania
BDietetics
- Pretoria, Republika Południowej Afryki