Bachelor of Science in Food Science
Al Ain, Zjednoczone Emiraty Arabskie
CZAS TRWANIA
4 Years
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
Termin składania wniosków
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia
CZESNE
AED 2500 / per credit *
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
* za godzinę kredytu
Wstęp
Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Program licencjacki z zakresu nauki o żywności jest akredytowany przez Institute of Food Technologists (IFT), USA. Studenci przystępujący do tego programu przejdą szkolenie zawodowe w pięciu podstawowych dyscyplinach nauki o żywności: chemii i analiz żywności, bezpieczeństwa żywności i mikrobiologii, przetwórstwa i inżynierii żywności, stosowanej nauki o żywności i umiejętnościach sukcesu. Absolwenci tego programu mogą przeprowadzać analizy fizykochemiczne żywności, opisywać cechy jakości i bezpieczeństwa oraz stosować różne technologie przetwarzania w celu produkcji i zapewnienia bezpiecznej i wysokiej jakości żywności.
Cele programu
- Aby zapewnić studentom zaawansowaną wiedzę z zakresu nauk o żywności i dziedzin pokrewnych.
- Szkolenie studentów w zakresie prowadzenia badań podstawowych i stosowanych, które zapewniają podstawową i stosowaną wiedzę na temat nauki o żywności oraz odpowiadają potrzebom zawodu technologii żywności i interesariuszy branży spożywczej.
- Szkolenie studentów w celu osiągnięcia wysokiego poziomu kompetencji i umiejętności, w tym umiejętności obsługi wielu zadań i umiejętności komunikacyjnych.
- Wyposaż absolwentów w kompetencje w zakresie organizacji i pracy zespołowej oraz przemyślenia dotyczące kwestii etycznych, społecznych i szacunku dla różnorodności.
- Zapewnienie uczniom lepszego zrozumienia krajowego i globalnego sektora żywności i przygotowanie ich do pracy w szerokim zakresie rządowych i pozarządowych organów kontroli i ustawodawstwa w zakresie żywności oraz w warunkach przemysłowych i handlowych w sektorze spożywczym.
- Wyposaż uczniów w kompetencje w zakresie krytycznego myślenia, uczenia się przez całe życie i przywództwa.
Wyniki nauczania w programie
Po pomyślnym ukończeniu tego programu studenci będą mogli:
- Wyjaśnij podstawowe zasady nauki o żywności i jej multidyscyplinarny zakres.
- Opisać fizyczne, chemiczne i biologiczne właściwości żywności oraz ich wpływ na bezpieczeństwo żywności oraz jakość sensoryczną i odżywczą.
- Zastosuj techniki analityczne, aby scharakteryzować skład i zidentyfikować fizyczne, chemiczne i biologiczne zmiany w żywności.
- Wyjaśnij wpływ przetwarzania żywności, inżynierii, konserwacji, pakowania i przechowywania na bezpieczeństwo i jakość żywności.
- Zidentyfikuj znaczenie przepisów i regulacji dotyczących żywności dla zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności.
- Przeprowadzaj badania stosowane i wykorzystuj narzędzia statystyczne w projektowaniu eksperymentalnym i analizie danych.
- Zastosuj zdobytą wiedzę do rzeczywistych sytuacji w systemach żywności, komponentach, produktach i procesach.
- Zastosuj krytyczne myślenie i ciągłe uczenie się do problemów zawodowych.
- Skuteczna komunikacja w formie ustnej i pisemnej.
- Rozwijaj umiejętności organizacyjne, zespołowe i przywódcze.
- Wykaż umiejętności zawodowe i przemyślenia etyczne, społeczne, uczciwości i szacunku dla różnorodności.
- Wykazać gotowość do ciągłej refleksyjnej praktyki i uczenia się przez całe życie, istotnych z punktu widzenia kariery w naukach o żywności.