Keystone logo
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs Bachelor of Science in Food Science
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs

Bachelor of Science in Food Science

Al Ain, Zjednoczone Emiraty Arabskie

4 Years

Język angielski

Pełny etat

Termin składania wniosków

Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia

AED 2500 / per credit *

W kampusie

* za godzinę kredytu

Wstęp

Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Program licencjacki z zakresu nauki o żywności jest akredytowany przez Institute of Food Technologists (IFT), USA. Studenci przystępujący do tego programu przejdą szkolenie zawodowe w pięciu podstawowych dyscyplinach nauki o żywności: chemii i analiz żywności, bezpieczeństwa żywności i mikrobiologii, przetwórstwa i inżynierii żywności, stosowanej nauki o żywności i umiejętnościach sukcesu. Absolwenci tego programu mogą przeprowadzać analizy fizykochemiczne żywności, opisywać cechy jakości i bezpieczeństwa oraz stosować różne technologie przetwarzania w celu produkcji i zapewnienia bezpiecznej i wysokiej jakości żywności.

Chopping Ingredients
Katie Smith / unsplash

Cele programu

  • Aby zapewnić studentom zaawansowaną wiedzę z zakresu nauk o żywności i dziedzin pokrewnych.
  • Szkolenie studentów w zakresie prowadzenia badań podstawowych i stosowanych, które zapewniają podstawową i stosowaną wiedzę na temat nauki o żywności oraz odpowiadają potrzebom zawodu technologii żywności i interesariuszy branży spożywczej.
  • Szkolenie studentów w celu osiągnięcia wysokiego poziomu kompetencji i umiejętności, w tym umiejętności obsługi wielu zadań i umiejętności komunikacyjnych.
  • Wyposaż absolwentów w kompetencje w zakresie organizacji i pracy zespołowej oraz przemyślenia dotyczące kwestii etycznych, społecznych i szacunku dla różnorodności.
  • Zapewnienie uczniom lepszego zrozumienia krajowego i globalnego sektora żywności i przygotowanie ich do pracy w szerokim zakresie rządowych i pozarządowych organów kontroli i ustawodawstwa w zakresie żywności oraz w warunkach przemysłowych i handlowych w sektorze spożywczym.
  • Wyposaż uczniów w kompetencje w zakresie krytycznego myślenia, uczenia się przez całe życie i przywództwa.

Wyniki nauczania w programie

Po pomyślnym ukończeniu tego programu studenci będą mogli:

  • Wyjaśnij podstawowe zasady nauki o żywności i jej multidyscyplinarny zakres.
  • Opisać fizyczne, chemiczne i biologiczne właściwości żywności oraz ich wpływ na bezpieczeństwo żywności oraz jakość sensoryczną i odżywczą.
  • Zastosuj techniki analityczne, aby scharakteryzować skład i zidentyfikować fizyczne, chemiczne i biologiczne zmiany w żywności.
  • Wyjaśnij wpływ przetwarzania żywności, inżynierii, konserwacji, pakowania i przechowywania na bezpieczeństwo i jakość żywności.
  • Zidentyfikuj znaczenie przepisów i regulacji dotyczących żywności dla zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności.
  • Przeprowadzaj badania stosowane i wykorzystuj narzędzia statystyczne w projektowaniu eksperymentalnym i analizie danych.
  • Zastosuj zdobytą wiedzę do rzeczywistych sytuacji w systemach żywności, komponentach, produktach i procesach.
  • Zastosuj krytyczne myślenie i ciągłe uczenie się do problemów zawodowych.
  • Skuteczna komunikacja w formie ustnej i pisemnej.
  • Rozwijaj umiejętności organizacyjne, zespołowe i przywódcze.
  • Wykaż umiejętności zawodowe i przemyślenia etyczne, społeczne, uczciwości i szacunku dla różnorodności.
  • Wykazać gotowość do ciągłej refleksyjnej praktyki i uczenia się przez całe życie, istotnych z punktu widzenia kariery w naukach o żywności.

O szkole

pytania