
Licencjat w dziedzinie chemii
Suva, Fidżi
CZAS TRWANIA
3 Years
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
05 Apr 2025
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
21 Jul 2025
CZESNE
FJD 18 000 / per year
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
Wstęp
Licencjat jest trzyletnim programem składającym się z dwudziestu czterech kursów; Z których osiem kursów jest na 100 poziomie, osiem kursów na 200 poziomie i osiem kursów na 300 poziomie. Dyscypliny, które uzyskały tytuł magisterski lub niepełnoletni w zakresie studiów licencjackich w 2017 roku to:
Licencjat z chemii
Chemia jest nauką centralną. Wszystkie aspekty rozwoju technicznego wymagają od osób specjalizujących się w chemii. Podstawowe wykształcenie chemiczne jest wymagane przez lekarzy, dentystów, inżynierów, rolników, leśników, menedżerów fabryk itd. Wciąż istnieje zapotrzebowanie na nauczycieli chemii w regionie. Dodatkowo wzrasta zapotrzebowanie na absolwentów z niektórych środowisk chemicznych w pracy w przemyśle jako personel kontroli jakości, kierownicy produkcji oraz w rządowych i prywatnych laboratoriach badawczych, np. Badania minerałów, monitorowanie zanieczyszczenia środowiska, rolnictwo. Udział absolwentów chemii w rozwoju regionalnym jest znaczny.

Nauka chemii na poziomie studiów w USP obejmuje kursy na poziomie 100, 200, 300 i podyplomowym. Kursy na poziomie 100 i 200 stanowią podstawowe podstawy ważnych aspektów współczesnej chemii - struktury atomowej i molekularnej, termodynamiki, kinetyki, elektrochemia, nieorganiczna, spektroskopia, struktura i mechanizm chemii organicznej. Ta podstawowa wiedza jest następnie stosowana na poziomie 300 do tematów o istotnym znaczeniu regionalnym - analiza instrumentalna, chemia przemysłowa, chemia środowiska i chemia morska. W ten sposób uczniowie otrzymują jasne wskazanie, jak zasady chemii są ważne w otaczającym ich świecie.
Kursy podyplomowe (400-poziomowe) łączą rozszerzenie stosowania podstawowych zasad w sytuacjach o znaczeniu regionalnym z bardziej zaawansowanym traktowaniem podstawowych aspektów chemii, które nie zostały szczegółowo omówione na kursach licencjackich, np. Gleby, żywności i chemii wody, Biochemii, chemii polimerów i ostatnich osiągnięć w chromatografii i spektroskopii.