Licencjat w systemie żywności: zarządzanie, zrównoważony rozwój i technologie
University of Parma
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Parma, Włochy
Języki
Włoski
Forma badania
Mieszany, W kampusie
Czas trwania
3 years
Tempo
Pełny etat, Niepełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Wstęp
Mówiąc dokładniej, szkolenie ma na celu wyposażenie studentów w kompetencje międzyfunkcyjne, które łączą zrozumienie ekonomiki łańcucha dostaw i sektora oraz umiejętności zarządzania przedsiębiorstwem z technologicznym know-how w zakresie produkcji i konserwacji dostaw żywności, a także zrównoważenia środowiskowego. Rezultatem jest interdyscyplinarny plan badań koncentrujący się na aspektach metodologicznych i podstawowych umiejętnościach, które nadal będą przydatne w przyszłości.
Program zapewnia uczniom metody i narzędzia potrzebne do analizowania strategii przedsiębiorstw i instytucji rolno-spożywczych oraz zarządzania nimi, na przykład firm produkujących i przetwarzających żywność, firm markowych i spółdzielni, konsorcjów ochrony (tj. PDO), nowoczesnych dystrybutorów detalicznych, HoReCa firmy, firmy certyfikujące jakość oraz firmy promujące produkty rolno-spożywcze we Włoszech i za granicą.
Program studiów licencjackich Food Systems: Sustainability, Management and Technology podzielony jest na trzy konkretne ścieżki edukacyjne: pierwsza koncentruje się na tematach związanych ze zrównoważonym rozwojem; drugi dotyczy zagadnień związanych z nauką o żywności i technologią, podczas gdy trzeci łączy zrównoważenie środowiskowe z technologią żywności, rozwijając tematy związane z nowoczesnym biogospodarką. Dlatego uczniom oferuje się szereg opcji; każdy jest w stanie zapewnić im zestaw umiejętności, który pozwala im od razu zająć kluczową pozycję w branży rolno-spożywczej lub program studiów magisterskich.
Konkretne cele edukacyjne mogą się różnić, ale mają wspólny mianownik. W rzeczywistości wszystkie oparte są na solidnych szkoleniach metodologicznych i narzędziach niezbędnych do odniesienia sukcesu w zarządzaniu przedsiębiorstwem.
Warunki przyjęć
Instrukcja dla studentów obywateli Włoch i UE .
Procedury dla obywateli spoza UE .
Program
Program studiów licencjackich Food Systems: Sustainability, Management i Technology jest podzielony na trzy konkretne ścieżki edukacyjne: pierwsza koncentruje się na tematach związanych ze zrównoważonym rozwojem; druga dotyczy tematów związanych z nauką i technologią żywności, podczas gdy trzecia łączy zrównoważenie środowiskowe z technologią żywności, rozwijając tematy związane z nowoczesnym bio-ekonomistą. Dlatego studenci mają do wyboru szereg opcji; każdy z nich jest w stanie zapewnić im zestaw umiejętności, który pozwoli im zająć kluczowe stanowisko w przemyśle rolno-spożywczym lub program studiów magisterskich.
Poszczególne cele edukacyjne mogą się różnić, ale mają wspólny mianownik. W rzeczywistości wszystkie opierają się na solidnym szkoleniu metodologicznym i narzędziach potrzebnych do odniesienia sukcesu w zarządzaniu biznesem.
Mówiąc dokładniej, szkolenie ma na celu wyposażenie studentów w wielofunkcyjne kompetencje, które łączą zrozumienie ekonomii łańcucha dostaw i sektora oraz umiejętności zarządzania przedsiębiorstwem z technologicznym know-how w zakresie produkcji i konserwacji dostaw żywności, a także zrównoważenia środowiskowego. Rezultatem jest interdyscyplinarny plan studiów skoncentrowany na aspektach metodologicznych i podstawowych umiejętnościach, które będą nadal przydatne w przyszłości.
Rekrutacja
Wynik programu
Program dostarcza studentom metod i narzędzi potrzebnych do analizy i zarządzania strategiami przedsiębiorstw i instytucji rolno-spożywczych, m.in. firm produkujących i przetwarzających żywność, firm i spółdzielni markowych, konsorcjów ochronnych (tzw. PDO), nowoczesnych dystrybutorów detalicznych, HoReCa przedsiębiorstwa, firmy certyfikujące jakość oraz firmy promujące produkty rolno-spożywcze we Włoszech i za granicą.