Licencjat z nauk o herbacie i żywności
Wuyi University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Jiangmen, Chiny
Języki
Poproś o informacje
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Wstęp
School of Tea and Food Science obejmuje naukę o herbacie (specjalizująca się w kulturze herbaty i ekonomii), jakości i bezpieczeństwa żywności, nauką o żywności i inżynierii oraz ogrodnictwie, cztery programy licencjackie i kształci na kierunkach wyższego poziomu zawodowego w zakresie marketingu, informatyzacji rachunkowości, biotechnologii i zastosowań, Technologia przetwarzania żywności, ceremonia parzenia herbaty, projektowanie produktów herbacianych i tak dalej.
Kierowany przez naszego znanego w kraju naukowca zajmującego się kulturą i ekonomią herbaty, Yang Jiangfana, wydział nauk o herbacie i biologii ma obecnie 38 wydziałów i pracowników, z których 8 to profesorowie zwyczajni, 10 to profesorowie nadzwyczajni, a 8 z nich posiada tytuł doktora i pozostali posiadają tytuł magistra.
College of Tea and Food Science posiada następujące 18 dobrze wyposażonych ośrodków i laboratoriów: Centrum Szkoleniowe Kultury Herbaty, Centrum Ceremonii Herbaty, Sala Treningowa, Laboratorium Przetwarzania Liści Herbaty, Laboratorium Ekstrakcji Biomasy Liści Herbaty, Centrum Kontroli i Bezpieczeństwa Żywności, Księgowość Laboratorium symulacji komputeryzacji, Centrum nauczania sytuacji marketingowej, Laboratorium mikroorganizmów spożywczych, Laboratorium biochemiczne, Laboratorium biologii molekularnej i tak dalej. Poza tym wydział posiada 12 baz treningowych oraz „Wuyi Rock Tea Mingcong Exhibition Garden” i „Ekologiczny Eksperymentalny Ogród Herbaciany”, które zajmują powierzchnię około 40 mu. Wszystkie te zaawansowane i wystarczające możliwości nauczania i ćwiczeń zapewniają uczniom doskonałe platformy do nauki i ćwiczeń.
W grudniu 2008 roku za zgodą Ministerstwa Edukacji utworzono studia licencjackie z zakresu nauki o herbacie (specjalizujące się w kulturze i ekonomii herbaty). We wrześniu 2009 r. Zaczął przyjmować uczniów z całego kraju i został uhonorowany tytułem specjalizacji prowincjonalnej w 2010 r. Przez Departament Edukacji Prowincji Fujian.
Za zgodą Ministerstwa Edukacji w marcu 2010 r. Powstał program licencjacki Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, na który od września 2010 r. Wchodzą studenci z całego kraju.
W ramach interdyscyplinarnego modelu edukacji kierunki wyższego poziomu zawodowego Biotechnologia i Zastosowania, Marketing, Informatyzacja Księgowości itp. Są zawsze honorowane i prowadzone przez bogate, doświadczone zespoły dydaktyczne, co sprawia, że nasi absolwenci są bardzo polecani przez społeczeństwo.