27 Zarządzanie żywnością i napojami programs found
Filtry
- Licencjat
- Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
- Licencjat
- Licencjat z zarządzania przedsiębiorstwem (BBA)
- Nauka o żywności i napojach
- Biznes gastronomiczny
- Zarządzanie żywnością i napojami
27 Zarządzanie żywnością i napojami programs found
Filtry
Wyróżniony
CETT - Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Wykształcenie wyższe o kierunku kulinarno-gastronomicznym
- Barcelona, Hiszpania
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Hiszpański
Dzięki wszystkim doświadczeniom i wiedzy zdobytej podczas studiów na kierunku nauk kulinarnych i gastronomicznych będziesz w stanie zrozumieć i zwizualizować zjawisko kulinarne i gastronomiczne z perspektywy zarządzania naukowego, technologicznego, społecznego, kulturalnego i biznesowego. Twoja przyszłość zaczyna się teraz!
Wyróżniony
FERRANDI Paris
Licencjat z zarządzania gastronomią i hotelarstwem
- Paris, Francja
Licencjat
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski
Licencjat z zarządzania gastronomią i hotelarstwem to program doskonałości łączący umiejętności menedżerskie i wiedzę techniczną, która umożliwi Ci wejście do świata międzynarodowej gościnności na stanowiskach kierownictwa operacyjnego.
Wyróżniony
Institut Lyfe (formerly Institut Paul Bocuse)
Bachelor in International Culinary Arts Management
- Écully, Francja
Licencjat
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Francuski, Język angielski
Wyróżniony
George Brown College
Wyróżnienia Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne)/Honors Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne) (Bridging)
- Toronto, Kanada
Licencjat
Pełny etat
5 semestry
W kampusie
Język angielski
Nasze zaangażowanie w bycie jedną z najlepszych szkół kulinarnych w Kanadzie zainspirowało nas do uruchomienia jedynego czteroletniego tytułu licencjata z Zarządzania Kulinarnego w Kanadzie. Rozwijaj wiedzę i techniki niezbędne do odniesienia sukcesu jako szef kuchni, menedżer kulinarny lub przedsiębiorca w naszym programie zarządzania kulinarnego. Dzięki połączeniu edukacji teoretycznej i praktycznej studenci zdobędą umiejętności i wiedzę, aby osiągnąć udaną karierę w dzisiejszym przemyśle kulinarnym i spożywczym. Jesteśmy zakotwiczeni w sercu kanadyjskiego przemysłu kulinarnego o globalnym zasięgu i wpływie. Pomost Pathway jest dostępny dla absolwentów programów dyplomowych z Zarządzania Kulinarnego.
Wyróżniony
Università Cattolica del Sacro Cuore
BSc in Food Production Management
- Piacenza, Włochy
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski
Wyróżniony
University of Parma
Licencjat w systemie żywności: zarządzanie, zrównoważony rozwój i technologie
- Parma, Włochy
Licencjat
Pełny etat, Niepełny etat
3 lat
Mieszany, W kampusie
Włoski
Studia magisterskie w zakresie systemów żywnościowych: zrównoważony rozwój, zarządzanie i technologia przygotowują studentów do zostania ekspertami w zarządzaniu systemami żywności. Program zapewnia studentom interdyscyplinarną wiedzę niezbędną do pracy w biznesie, środowisku i zarządzaniu zasobami naturalnymi w sektorze rolno-spożywczym. Ten profil zawodowy jest zgodny ze strategią zrównoważonego rozwoju przedstawioną w komunikacie Komisji Europejskiej „Innowacje na rzecz zrównoważonego wzrostu: biogospodarka dla Europy”.
Aeres University of Applied Sciences
Licencjat w żywności przedsiębiorczości
- Almere, Niderlandy
- Halifax Regional Municipality, Kanada
Licencjat
Pełny etat
W kampusie
Język angielski
Jedzenie: nie ma żaden inny produkt na świecie, że każdy używa i kupuje codziennie. Wpływy spożywcze, kim jesteśmy, powoduje konflikty polityczne, ale także łączy ludzi. Przez dziesięciolecia, jedzenie było obfite dla wielu ludzi na tym świecie, ale nie została doceniona w ten sposób. W zmieniającym się świecie z rosnącą liczbą ludności, będziemy potrzebowali więcej żywności co dekadę. Z drugiej strony: jedzenie jest coś, czego cieszyć razem.
Kendall College
BAw biznesie - Zarządzanie Foodservice
- Chicago, Stany Zjednoczone
- Sydney, Australia + 1 more
Licencjat
Pełny etat
W kampusie
Stężenie Zarządzanie Foodservice zapewnia studentom biznesowych solidne podstawy we wszystkich obszarach zarządzania gastronomii i przemysłu związanych z żywnością, w tym działań
University of Minnesota Crookston
BS in Food Business Management
- Crookston, Stany Zjednoczone
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
W kampusie
Język angielski
Schoolcraft College
Zarządzanie operacjami kulinarnymi i dietetycznymi Licencjat nauk ścisłych
- Livonia, Stany Zjednoczone
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat, Niepełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Bachelor of Science (BS) w programie zarządzania operacjami kulinarnymi i dietetycznymi jest przeznaczony dla doświadczonych studentów kulinarnych, którzy są zainteresowani uzyskaniem tytułu licencjata, który doprowadzi ich do stanowisk kierowniczych w branży spożywczej i żywieniowej. Ten program studiów łączy kursy biznesowe i naukowe, aby zapewnić kulinarzowi wiedzę i doświadczenie w zarządzaniu, naukach o żywności i żywieniu. Studenci rozpoczynający studia licencjackie w zakresie zarządzania operacjami kulinarnymi i dietetycznymi przygotowują się do objęcia stanowisk o coraz większej odpowiedzialności w operacjach kulinarnych i dietetycznych. Spełnienie wymagań stopnia pomoże również uczniom przygotować się do pomyślnego zdania egzaminów na poświadczenie Certified Dietary Manager (CDM) od Association of Nutrition and Food Service Professionals (ANFP), ważne poświadczenie dla studentów zainteresowanych działalnością gastronomiczną.
Ferrières
Międzynarodowy Bachelor of Business Administration
- Ferrières-en-Brie, Francja
Licencjat z zarządzania przedsiębiorstwem (BBA)
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski, Francuski
Po kursie przygotowawczym studenci, którzy awansują do IBBA, śledzą zajęcia w języku angielskim. W ciągu dwóch lat zdobywają autonomię i zdolności adaptacyjne, które sprawdzają się w wielokulturowych kontekstach i poszerzają swoje kompetencje w wybranych przez siebie kierunkach studiów.
Le Cordon Bleu University Kobe - Tokyo
Licencjat z zarządzania żywnością i napojami
- Kobe, Japonia
Licencjat
Nauka na odległość
1. Przedsiębiorczość i zarządzanie przedsiębiorstwem: Rozwijanie solidnego zrozumienia przedsiębiorczości i procesu przedsiębiorczości oraz zapewnienie uczniom możliwości konceptualizacji i planowania rozwoju hotelu, restauracji, żywności, wina, turystyki, hotelarstwa lub działalności związanej z wydarzeniami z perspektywy przedsiębiorczości. Wprowadzenie do przedsiębiorczości i ewolucji przedsiębiorczości Teoria postaw i cech przedsiębiorczych Etyczne, społeczne i zrównoważone praktyki Pathways do przedsięwzięć przedsiębiorczych Branża i organizacja Plan marketingowy Finanse: Gotówka; Koszty uruchomienia; Zyski i straty 2. Kontrola kosztów żywności i napojów: przegląd branży i kierownika Zarządzanie przychodami i wydatkami Zarządzanie procesem produkcji żywności Cennik żywności i napojów Analiza menu Standardy kontroli kosztów pracy Przepisy dotyczące dyskryminacji, zastraszanie i nękanie w miejscu pracy Kontrola przychodów i wykorzystanie Technologia 3. Zarządzanie jakością żywności: co to jest jakość żywności? Produkcja i konserwacja żywności Kontrola alergenów w żywności Opracowanie programu bezpieczeństwa żywności Dokumenty pomocnicze w programie bezpieczeństwa żywności Audyt programu bezpieczeństwa żywności 4. Koncepcje restauracji: Koncepcje restauracji i rynki docelowe Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja Marketing Planowanie menu i menu Zasady Projekt i aranżacja restauracji Wyposażenie kuchni i barów Plan finansowy i zobowiązania prawne Biznesplan
Tokyo Kasei Gakuin University
Specjalista ds. Żywności
- Machida, Japonia
Licencjat
W kampusie
Oparte na wiedzy i umiejętnościach dietetyków oraz poprzez włączenie szerokiego zakresu kultur, takich jak biznes i edukacja, umiejętność odkrywania i rozwiązywania różnych problemów związanych z żywnością oraz umiejętność tworzenia i proponowania „żywności, która praktykuje dostatnie życie”. . Istnieje również wiele programów praktycznych we współpracy z lokalnymi społecznościami i firmami. Po ukończeniu studiów kierunek rozszerzy się nie tylko na dietetykę, ale także na branżę spożywczą, koordynatora i edukację.
Recep Tayyip Erdogan University
Licencjat z gastronomii i sztuki kulinarnej
- Rize, Turcja
Licencjat
W kampusie
Turecki
Cel tego programu; rozwiązywać problemy z zakresu gastronomii i sztuki kulinarnej; analizować, projektować i ulepszać kwestie związane z usługami i jakością; tworzyć plany zawodowe związane z życiem zawodowym; będzie potrafił odnawiać się ze świadomością uczenia się przez całe życie; Dzielenie się i rozpowszechnianie wiedzy i doświadczeń, kształcenie specjalistów w dziedzinie turystyki, którzy mogą prowadzić studia akademickie na temat tworzenia wiedzy uniwersalnej.
National Kaohsiung University Of Hospitality And Tourism
Licencjat z zarządzania żywnością i napojami
- 1號, Tajwan
Licencjat
Język angielski
Katedra powstała w lutym 1985 roku. Powstała szkoła. Pierwsza rekrutacja 50 studentów do klasy wiosennej drugiego gimnazjum odbywała się na zasadzie samodzielnej rejestracji. W lutym w Republice Chińskiej na wydział wieczorowy drugiego gimnazjum przyjęto 50 studentów. W sierpniu 1989 roku, we współpracy z restrukturyzacją szkoły, Wydział Zarządzania Żywnością i Napojami został zmodernizowany, aby utworzyć Wydział Zarządzania Żywnością i Napojami i rekrutował 100 uczniów z pierwszego wydziału dziennego. W sierpniu 1991 r. Rozpoczął rekrutację 50 studentów do pierwszego wydziału dziennego. Fangfang Specjaliści ds. Zarządzania żywnością i napojami.
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Popularny tryb studiów
Popularny rodzaj kształcenia
Licencjat Programy w Nauka o żywności i napojach Biznes gastronomiczny Zarządzanie żywnością i napojami
Programy studiów licencjackich są przeznaczone dla osób fizycznych, aby uzyskać podstawową wiedzę na temat określonego obszaru studiów. Często stopień licencjata wystarcza, aby wylądować dobrą robotę, ale czasami absolwenci kontynuują studia podyplomowe, takie jak magister lub doktorat.
Wiele osób chce wiedzieć, co to jest licencjat z zarządzania żywnością i napojami? Program ten ma na celu pomóc uczestnikom w budowaniu ich podstawowej wiedzy na temat jakości żywności, produkcji żywności i umiejętności niezbędnych, aby odnieść sukces jako przedsiębiorca spożywczy. Studenci mogą uczestniczyć w kursach, takich jak produkcja żywności, zarządzanie jakością żywności, merchandising żywności, prawo biznesu gościnności, filozofia żywności i wina oraz zarządzanie jakością usług. Podczas tego programu studenci mogą spędzić znaczną ilość czasu w praktycznych warsztatach, intensywnych sesjach laboratoryjnych degustacji i warsztatach, które koncentrują się na sztuce dobrej żywności.
Osoby, które ukończyły studia z dyplomem w zarządzaniu żywnością i napojami, często posiadają wiele pożądanych umiejętności. Uczestnicy programu mają na ogół silniejsze zmysły niż inni, a także przedsiębiorcy, aby odnieść sukces jako przedsiębiorca spożywczy. Wielu to także kreatywni i innowacyjni myśliciele. Każda z tych cech może być przydatna w wielu dziedzinach.
Koszt egzaminu licencjackiego naprawdę zależy od programu, w którym student zdecyduje się wziąć udział i od czasu trwania programu. Uczniowie powinni także obliczyć koszty wydatków na utrzymanie w ogólnych kosztach ich edukacji.
Ten program ma na celu przygotowanie studentów do wielu ekscytujących możliwości kariery. Oprócz pracy w kuchni jako kucharz, absolwenci mogą posiadać umiejętności, aby przejść do rozwoju produktu, innowacji w zakresie żywności i projektowania, oznakowania żywności lub zarządzania małym biznesem. Mogą zostać reżyserem marketingu lub fotografem żywności. Uczestnicy mogą odnosić sukcesy w branży hotelarskiej, a nawet w rozrywce jako gospodarz kanału żywnościowego.
Więcej instytucji zaczyna oferować tego typu program. Niektóre kursy mogą być realizowane online. Aby dowiedzieć się więcej o dostępnych opcjach, wyszukaj swój program poniżej i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.