77 Nauki o żywności Bachelor's degrees found
- Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
- Licencjat
- Licencjat z zarządzania przedsiębiorstwem (BBA)
- Opieka zdrowotna
- Nauki żywieniowe
- Nauki o żywności
- Europie38
- Ameryka Północna21
- Azji11
- Oceanii4
- Afryce2
- Ameryce Południowej2
77 Nauki o żywności Bachelor's degrees found
Wyróżniony
Gasma, Gastronomy & Culinary Management Campus
Tytuł licencjata w dziedzinie gastronomii
- Castellón de la Plana, Hiszpania
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Licencjat z gastronomii ma na celu szkolenie profesjonalistów specjalizujących się w technikach kulinarnych, ale także wykwalifikowanych do prowadzenia i zarządzania biznesem gastronomicznym.
Wyróżniony
HAS green academy
Fast-track counseling
Bachelor in International Food & Agribusiness
- 's Hertogenbosch, Niderlandy
Licencjat z zarządzania przedsiębiorstwem (BBA)
Pełny etat
4 lat
Mieszany
Język angielski
Fast-track counseling
Wyróżniony
Queen's University of Belfast - Medical Faculty
Studia licencjackie w dziedzinie nauk o żywności i żywieniu ze studiami zawodowymi
- Belfast, Wielka Brytania
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
BSc in Food Science and Nutrition with Professional Studies to program studiów, którego celem jest zdobycie wiedzy i zrozumienia kluczowych obszarów związanych z produkcją i konsumpcją żywności. Nauka o żywności dotyczy "przydatności do spożycia" naszej żywności pod względem wyglądu (np. koloru i właściwości powierzchni, tekstury, smaku i zapachu) oraz tego, jak można je poprawić, wraz z fizycznymi, mikrobiologicznymi i chemicznymi aspektami naszej żywności, które mogą być szkodliwe dla zdrowia ludzkiego i jak można je zminimalizować.
Wyróżniony
University at Buffalo
Fast-track counseling
Nauka o żywieniu BS
- New York, Stany Zjednoczone
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
Żywienie to coś więcej niż pasja do jedzenia - to nauka o tym, jak to, co jemy, wpływa na zdrowie. Jeśli lubisz biologię i chemię, ten kierunek pomoże Ci wyróżnić się w dziedzinach od opieki zdrowotnej po politykę publiczną. Niezależnie od tego, czy pomagasz jednostkom, czy całym społecznościom, nauka o żywieniu jest punktem wyjścia.
Wyróżniony
University of Southern Indiana
Fast-track counseling
Licencjat z Żywności i Żywienia
- Evansville, Stany Zjednoczone
Licencjat
Pełny etat
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
College of Nursing and Health Professions Food and Nutrition ma na celu przygotowanie absolwentów do wejścia w społeczną karierę związaną z żywnością i żywieniem, w tym opiekę zdrowotną, biznes i przemysł. Kierunek zapewnia szeroki zakres umiejętności interpersonalnych, koncepcyjnych, analitycznych i aplikacji niezbędnych do wykonywania w dziedzinie żywności i żywienia.
Wyróżniony
Lakeland University
B.S. in Food Safety and Quality
- Plymouth, Stany Zjednoczone
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Wyróżniony
Fulda University of Applied Sciences
Inżynieria przemysłowa Nauki przyrodnicze (BSc)
- Fulda, Niemcy
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
7 semestry
W kampusie
Język angielski
Złożoność procesów w przemyśle spożywczym wymaga szkolenia interdyscyplinarnych specjalistów. Powinni oni posiadać solidną wiedzę biznesową w zakresie rozwoju produktu, komercjalizacji produktu, dostarczania produktu, zarządzania innowacjami i marketingu. Powinni być również biegli w stosowaniu technologii żywności.
Wyróżniony
Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK)
Program studiów licencjackich w dziedzinie inżynierii, inżynieria rolno-spożywcza
- Seinäjoki, Finlandia
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Jako inżynier rolno-spożywczy uzyskasz holistyczne zrozumienie systemów żywnościowych. Podczas studiów możesz śledzić produkcję żywności od pola do stołu. Zrozumiesz przetwarzanie żywności z wielu perspektyw i dla różnych surowców, takich jak warzywa, zboża, napoje, a także produkty mleczne i mięsne. Zdobędziesz dobre podstawy do pracy na różnych stanowiskach w branży rolno-spożywczej, takich jak produkcja, kontrola jakości, badania i rozwój, na stanowiskach kierowniczych, w sprzedaży i marketingu, a nawet jako założyciel firmy. Ponadto multidyscyplinarny i międzynarodowy SeAMK oferuje studentom inżynierii rolno-spożywczej możliwość poszerzenia swoich umiejętności w międzynarodowym przemyśle rolno-spożywczym.
Wyróżniony
University of Limerick
Bachelor of Science in Food Science and Health
- Limerick, IIrlandia
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Wyróżniony
Ho Chi Minh City University of Technology
Licencjat z inżynierii żywności
- Ho Chi Minh City, Wietnam
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i/lub transportem żywności na świecie będą zainteresowani specjalizacją Inżynieria Żywności.
Wyróżniony
University of Gastronomic Science of Pollenzo
Studia licencjackie w dziedzinie nauk o żywności i kulturach żywieniowych
- Pollentia, Włochy
Licencjat
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski
Zostań częścią pierwszego na świecie interdyscyplinarnego kursu gastronomicznego. Gastronomia to zrozumienie żywności w jej całości. Dzięki naszemu unikalnemu podejściu łączymy naukę teoretyczną z praktycznymi doświadczeniami, pomagając studentom zrozumieć różnorodne realia produkcji i rozwijać krytyczne myślenie. Będąc częścią naszej społeczności, będziesz przygotowany do rozpoczęcia kariery w tętniącej życiem branży spożywczej.
Wyróżniony
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Licencjat z jakości żywności i innowacji
- Jelgava, Łotwa
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym.
Wyróżniony
Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences
Bachelor of Food Technology (BSc)
- Velp, Niderlandy
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Wyróżniony
UniLaSalle
Licencjat + magister inżynierii rolniczej, spożywczej i środowiskowej
- Mont-Saint-Aignan, Francja
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski
Przemiany agroekologiczne, żywnościowe i środowiskowe nie znają granic. My też nie! Dołącz do nas, aby dowiedzieć się o wyzwaniach związanych z rolnictwem, żywnością i środowiskiem na skalę międzynarodową. Ten kurs, będący prawdziwym oknem na świat, pozwoli Ci rozwinąć wiedzę i umiejętności przydatne w międzynarodowych zawodach. Dołącz do jedynego w 100% anglojęzycznego programu inżynierskiego we Francji i zanurz się w wielokulturowej atmosferze naszego kampusu w Rouen!
Wyróżniony
George Brown College
Wyróżnienia Bachelor of Food Studies
- Toronto, Kanada
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Wybór jedzenia nie zależy już od tego, co zjemy na obiad. Za tymi wyborami stoją największe wyzwania naszych czasów: jak radzić sobie z chorobami przewlekłymi, odpadami, zmianami klimatycznymi, szybką urbanizacją, zmianami technologicznymi, głodem i nierównościami? Wszyscy w sektorze spożywczym muszą stawić czoła tym wyzwaniom i możliwościom; to jest świat, do którego wkracza kolejne pokolenie pracowników branży spożywczej. Program studiów licencjackich Honors Bachelor of Food Studies przyniesie nowy nacisk na sprawiedliwość i równość, zrównoważony rozwój i zdrowie, a także nową świadomość tego, jak te problemy społeczne można analizować i rozwiązywać.
Odpowiedz na kilka pytań, a znajdziemy dla Ciebie odpowiednie kierunki studiów!
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Popularny tryb studiów
Popularne lokalizacje
Zobacz mniej
Licencjat Programy w Opieka zdrowotna Nauki żywieniowe Nauki o żywności
Co to jest nauka o żywności?
Nauka o żywności bada żywność i jej związek ze środowiskiem, społeczeństwem i gospodarką. Obejmuje naukę o produkcji, przetwarzaniu, bezpieczeństwie i żywieniu żywności. Nauka o żywności obejmuje również badanie chorób i zanieczyszczeń przenoszonych przez żywność.
Co mogę zrobić ze stopniem naukowym w Food Science?
Stopień naukowy w dziedzinie nauk o żywności może prowadzić do kariery w przemyśle spożywczym, pracując w takich obszarach, jak produkcja żywności, przetwarzanie, bezpieczeństwo i odżywianie. Absolwenci nauk o żywności mogą również pracować w obszarze badań nad chorobami i zanieczyszczeniami żywności. Istnieją możliwości dla osób z tłem w nauce o żywności, aby pracować w agencjach rządowych lub prywatnych firmach, które są zaangażowane w regulację przemysłu spożywczego. Absolwenci nauk o żywności mogą kontynuować karierę w środowisku akademickim, ucząc i prowadząc badania na uniwersytetach i uczelniach.
Dlaczego warto studiować Food Science?
Nauka o żywności jest ważna z kilku powodów. Pomaga nam zrozumieć, jak żywność wpływa na nasze zdrowie i środowisko, co może pomóc w ulepszeniu metod produkcji i przetwarzania żywności, zapewniając, że żywność, którą spożywamy, jest bezpieczna i pożywna. Studiując nauki o żywności, możemy również dowiedzieć się więcej o tym, jak zapobiegać i kontrolować choroby przenoszone przez żywność. Wreszcie, nauka o żywności pomaga nam zrozumieć złożone czynniki ekonomiczne i społeczne, które wpływają na produkcję i konsumpcję żywności.
Stopnie nauki o żywności
Stopnie nauki o żywności są oferowane na poziomie studiów licencjackich i magisterskich. Programy studiów licencjackich trwają zazwyczaj cztery lata i obejmują takie tematy jak chemia żywności, mikrobiologia i żywienie. Programy studiów trwają zazwyczaj dwa lata i obejmują zajęcia z zaawansowanych tematów z zakresu nauk o żywności obejmujących fizykę i inżynierię żywności.
Licencjat 's podany jest do studentów, którzy spełniają niezbędne wymagania podane przez uniwersytecie lub college'u są prowadzącego. Wymagania to od trzech do siedmiu lat ostrości na obiekcie, zazwyczaj określane jako główny lub koncentracji.