56 Sztuka kulinarna Bachelor's degrees found
- Licencjat
- Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
- Licencjat
- Licencjat z zarządzania przedsiębiorstwem (BBA)
- Nauka o żywności i napojach
- Sztuka kulinarna
- Europie22
- Ameryka Północna15
- Ameryce Południowej9
- Azji6
- Ameryce Środkowej i na Karaibach3
- Oceanii1
- Afryce1
56 Sztuka kulinarna Bachelor's degrees found
Wyróżniony
CETT - Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Wykształcenie wyższe o kierunku kulinarno-gastronomicznym
- Barcelona, Hiszpania
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Hiszpański
Dzięki wszystkim doświadczeniom i wiedzy zdobytej podczas studiów na kierunku nauk kulinarnych i gastronomicznych będziesz w stanie zrozumieć i zwizualizować zjawisko kulinarne i gastronomiczne z perspektywy zarządzania naukowego, technologicznego, społecznego, kulturalnego i biznesowego. Twoja przyszłość zaczyna się teraz!
Wyróżniony
Gasma, Gastronomy & Culinary Management Campus
Tytuł licencjata w dziedzinie gastronomii
- Castellón de la Plana, Hiszpania
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Licencjat z gastronomii ma na celu szkolenie profesjonalistów specjalizujących się w technikach kulinarnych, ale także wykwalifikowanych do prowadzenia i zarządzania biznesem gastronomicznym.
Wyróżniony
Universidad Francisco de Vitoria
Fast-track counseling
Stopień w gastronomii
- Madrid, Hiszpania
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Hiszpański
Fast-track counseling
Jest to jeden z najbardziej zawodowych stopni wydziału prawno-biznesowego. Ten stopień oferuje multidyscyplinarne szkolenie, w którym pogłębiana jest wiedza z zakresu zarządzania, taka jak księgowość, finanse czy ekonomia, az drugiej strony w obszarze Haute Cuisine, w oparciu o badanie cukiernictwa, tradycyjnej kuchni francuskiej i kuchni hiszpańskiej.
Wyróżniony
Universidad Anahuac Cancun
Fast-track counseling
Tytuł licencjata w dziedzinie sztuki kulinarnej
- Cancún, Meksyk
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
Absolwenci Gastronomii Uniwersytetu Anáhuac otrzymują solidne wykształcenie intelektualne, społeczne i humanitarne. Poszukują prawdy i dobra i zawsze dążą do pozytywnej transformacji swojego społeczeństwa i kultury. Tworzą, organizują i kierują innowacyjnymi projektami w dziedzinie gastronomii, stosując strategiczne, kreatywne i etyczne podejście. Wykazują dużą łatwość w integracji, negocjacjach, pracy zespołowej i odpowiedzialności społecznej w środowiskach wielokulturowych.
Wyróżniony
Egas Moniz School of Health & Science
Fast-track counseling
Bachelor in Gastronomy
- Monte de Caparica, Portugalia
Licencjat
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski, Portugalski
Fast-track counseling
Studia licencjackie w dziedzinie gastronomii, dzięki innowacyjnemu i zintegrowanemu podejściu, łączą w sobie obszary nauk żywieniowych, zarządzania hotelarstwem i gastronomii, przygotowując studentów do wyróżnienia się w sektorze, który stale się rozwija.
Wyróżniony
FERRANDI Paris
Licencjat ze sztuki kulinarnej i przedsiębiorczości
- Paris, Francja
- Rennes, Francja + 1 more
Licencjat
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski
Ten program doskonałości łączy umiejętności menedżerskie i wiedzę techniczną. Dzięki temu programowi nie będziesz mógł realizować swojej pasji w żadnym miejscu na świecie!
Wyróżniony
Aspira University College
Bachelor in Gastronomy
- Split, Chorwacja
- Zagreb, Chorwacja
Licencjat
Pełny etat, Niepełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski
Croatia has been successfully building the status of one of the fastest-growing Mediterranean gourmet destinations. Its growth and development are based on a rich gastro-oenological tradition, as well as on an increasing offer of a variety of restaurants with a high-quality selection of local gastronomy and oenology.
Wyróżniony
Universidad CEU - Cardenal Herrera
Dyplom z gastronomii
- Valencia, Hiszpania
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Uniwersyteckie Centrum Gastronomii i Zarządzania Kulinarnego (Gasma) to uniwersyteckie centrum szkoleniowe, badawcze i innowacyjne, którego celem jest rozwój sektora gastronomicznego dzięki unikalnemu podejściu. Gazma
Wyróżniony
Institut Lyfe (formerly Institut Paul Bocuse)
Bachelor in International Pastry Management
- Écully, Francja
Licencjat
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Francuski, Język angielski
Wyróżniony
Thiel College
Fast-track counseling
Bachelor of Arts in Business Administration - ścieżka sztuki kulinarnej
- Greenville, Stany Zjednoczone
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
Program zapewnia szerokie zrozumienie amerykańskiego systemu biznesowego i ustanawia podstawy dobrego obywatelstwa w naszym demokratycznym społeczeństwie, a także uczy podstawowych zasad biznesowych i podstawowych umiejętności niezbędnych do odniesienia sukcesu w dużej lub małej firmie.
Wyróżniony
Bangkok University International
Licencjat w dziedzinie sztuki kulinarnej i projektowania
- Khlong Nueng, Tajlandia
Licencjat
Pełny etat
3 lat
W kampusie
Język angielski
Poznaj świat kulinarnych możliwości dzięki programowi Bachelor of Arts in Culinary Arts and Design w BU International. Niezależnie od tego, czy Twoje kulinarne aspiracje prowadzą Cię w kierunku stylizacji, doradztwa, specjalizacji, zostania osobowością medialną, czy też posiadania własnego biznesu spożywczego, nasz program płynnie łączy niezbędne składniki, aby stworzyć coś naprawdę niezwykłego.
Wyróżniony
George Brown College
Program studiów licencjackich z wyróżnieniem w dziedzinie handlu (zarządzanie gastronomią) (H315)
- Toronto, Kanada
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Rozwijaj umiejętności niezbędne do odniesienia sukcesu jako szef kuchni, menedżer kulinarny lub przedsiębiorca w programie Honours Bachelor of Commerce (Culinary Management). Dzięki połączeniu edukacji teoretycznej i praktycznej, studenci zdobędą umiejętności i wiedzę, aby osiągnąć udaną karierę w dzisiejszym przemyśle kulinarnym i spożywczym. Zdobędziesz także doświadczenie w świecie rzeczywistym, cenione przez pracodawców.
Wyróżniony
University of Pretoria - Faculty of Natural and Agricultural Sciences
BSc (Culinary Science)
- Pretoria, Republika Południowej Afryki
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Wyróżniony
The Algonquin College of Applied Arts and Technology
Bachelor of Culinary Arts and Food Science (Honours) (Co-op)
- Ottawa, Kanada
Licencjat
Pełny etat
4 lat
W kampusie
Język angielski
Wyróżniony
Universidad Europea del Atlántico
Stopień w gastronomii
- Santander, Hiszpania
Licencjat
Pełny etat
8 semestry
W kampusie
Hiszpański
Program studiów na Universidad Europea del Atlántico oferuje bieżące, wysokiej jakości kształcenie stosowane we wszystkich dziedzinach zawodowych, w których przyszły absolwent nauk gastronomicznych będzie mógł się rozwijać, umożliwiając specjalizację w interesującej studenta dziedzinie dzięki oferta zajęć do wyboru.
Odpowiedz na kilka pytań, a znajdziemy dla Ciebie odpowiednie kierunki studiów!
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Popularny tryb studiów
Popularne lokalizacje
Zobacz mniej
Licencjat Programy w Nauka o żywności i napojach Sztuka kulinarna
Licencjat jest trzy lub cztery lata, że oznaczenie akademicki przygotowuje studentów do pracy w danej branży lub dziedzinie studiów. Programy studiów obejmują najbardziej licencjackie uczelni około 40 kursów semestralnych i wymaga 120 punktów, aby zakończyć.
Tylko to, co jest licencjat w Sztuki Kulinarnej? Program ten trwa zazwyczaj około cztery lata, i obejmuje kompleksowe badania podstawowych i zaawansowanych umiejętności niezbędnych do kariery w świecie kulinarnym. Oprócz doskonalą swoje umiejętności kulinarne, ten kurs studiów zapewnia studentom solidne podstawy biznesowe. Tematy takie jak finanse, marketing i zrównoważonych praktyk biznesowych często są badane i w praktyce. Dodatkowe tematy studiów często obejmują dania kuchni międzynarodowej, żywienia i warunków sanitarnych.
Uczniowie, którzy z powodzeniem zdobywać tytuł licencjata w Sztuki Kulinarnej są zazwyczaj w stanie dowodzić wyższe pensje niż ich nie-stopnia holdingowych odpowiedników.Są również w stanie realizować bardziej zaawansowane stopnie w dziedzinie kulinarnej, w razie potrzeby.
Nie ma ustalonej koszt uzyskania licencjata w Sztuki Kulinarnej. Przeciwnie, koszty programów sztuki kulinarnej różni się w zależności od takich czynników, jak długość programu, prestiżu szkoły i regionu geograficznego lub kraju, przez który program jest oferowany.
Licencjat w Culinary Arts autorskich są przygotowani do pracy w szerokim zakresie stanowisk w kulinarnych i gastronomicznych przemysłu. Niektórzy absolwenci przejść do pracy szefów kuchni, kucharzy, szefów kuchni, kucharzy sous ciastkarskich i instruktorów gotowania. Inni mogą znaleźć pracę jako pisarzy żywności, hurtowni spożywczych, deweloperów produktu, właścicieli restauracji i sommelierów, wśród innych pozycji.
Jeśli licencjackie w Sztuki Kulinarnej brzmi jak coś chcesz osiągnąć, wykorzystuje bogate i globalnego katalogu Masterstudies "powiązanych programów i użyć formularza ołowiu pomóc znaleźć jeden dobrze nadaje się do Twoich potrzeb i pragnień. Istnieje wiele programów sztuki kulinarnej oferowane na całym świecie, więc szukać programu poniżej i skontaktuj się bezpośrednio z biurem wstępu szkoły do wyboru przez wypełnienie formularza głównego.