Przeczytaj oficjalny opis

MIĘDZYNARODOWE UZNAWANIE

Institut Paul Bocuse jest członkiem międzynarodowej elity, jeśli chodzi o nauczanie w zakresie zarządzania hotelarstwem i sztuk kulinarnych.

Zainspirowany dwoma wizjonerskimi współzałożycielami i ich niezwykłą karierą - Paul Bocuse, międzynarodowa gwiazda sztuki kulinarnej i szef kuchni stulecia z gwiazdkami Michelin przez 50 lat oraz Gérard Pélisson, współzałożyciel grupy Accor, uosobienie sukcesu menedżerskiego i przedsiębiorczości - Instytut cieszy się wyjątkowym prestiżem we Francji i na całym świecie.

Naszym celem jest przekazanie Ci pasji i innowacyjnej, współczesnej wizji, którą nasz wydział dostosował do zmian w naszej branży, aby wyszkolić każdego z was, aby sprostać wyzwaniom jutro.

SZTUKA UCZENIA SIĘ

  • 140 wysoko wykwalifikowanych i wielodyscyplinarnych stałych profesorów i profesjonalistów przekaże ci międzynarodowe doświadczenie menedżerskie we wszystkich obszarach działalności hotelarskiej i restauracyjnej. 40 z nich ma doktorat lub inny doktorat.
  • Nasza edukacja kulinarna opiera się na dzieleniu się doświadczeniami i umiejętnościami ponad 20 ekspertów, profesjonalnych, stałych kucharzy, w tym zespołu Meilleurs Ouvriers de France.
  • Ponad 150 ekspertów z całego świata jest wisienką na torcie naszego fantastycznego zespołu dydaktycznego. Możesz czerpać korzyści z ich niesamowitych doświadczeń, aby odkryć swój własny styl.

ZABIERZ KONTROLĘ SWOJEGO ŻYCIA

Jesteśmy międzynarodowo znani z tego, że stawiamy ludzi w samym centrum naszego podejścia do edukacji. Staramy się rozpoznawać i wychowywać talenty poprzez unikalne podejście, które pomaga każdej osobie celować i ujawniać każdy aspekt jej osobowości.

Dzięki nam możesz dostosować swoją naukę, wybierając opcje, które poprawią twoje umiejętności zgodnie z twoimi uzdolnieniami i aspiracjami, zarówno zawodowymi, jak i osobistymi.

POZBAWIĆ PRZYSZŁOŚĆ

Nasze programy, od tytułów licencjackich po Doktoraty, opierają się na międzynarodowych modelach akademickich, dając uniwersytetowi i zawodowemu uznanie na całym świecie.

Institut Paul Bocuse to jedyna europejska grupa szkoleniowa specjalizująca się w branży hotelarsko-gastronomicznej, posiadająca Centrum Badawcze na swoim kampusie.

To źródło innowacji, które brzmi przyszłościowo, badania stale wzbogacają treść naszych programów i zapewniają, że jesteśmy w czołówce edukacji.

Bezpośrednio u podstaw naszego systemu edukacji nasze metody i praktyki zawsze były dynamiczne i kreatywne, w tym:

  • Międzyuczelniane studia przypadków
  • SPOCs
  • Poważne gry
  • Nauka poprzez zabawę
  • Przerzucone sale lekcyjne
  • Inkubatory przedsiębiorczości

Zachęcamy do nauki poprzez doświadczenie, oferując bardzo konkretne umiejętności otwierania umysłów w połączeniu z wysokim poziomem praktycznej wiedzy.

Teoria przeplata się z praktyczną nauką: weźmiesz udział w różnorodnych projektach współpracy we współpracy z naszymi firmami partnerskimi. Takie podejście do uczenia pomaga ci skonsolidować to, co wiesz, nadaje mu znaczenie, rozwija ducha przedsiębiorczości, twoje przywództwo i zdolność do wyrażania siebie publicznie.

Studenci w Institut Paul Bocuse biorą udział w ważnych wydarzeniach, takich jak SIRHA, wymyślając nowe koncepcje, które inspirują cały zawód.

TWORZY NOWE MOŻLIWOŚCI DLA SWOJEJ PRZYSZŁOŚCI

Jesteśmy pierwszą uczelnią zajmującą się hotelarstwem i sztuką kulinarną z Centrum Rozwoju. Składa się z ekspertów z branży hotelarsko-gastronomicznej i trenerów zasobów ludzkich, którzy pomagają połączyć różne etapy twojego planu kariery.

Podczas tygodnia wprowadzającego ukończysz ocenę umiejętności i test osobowości, aby ustalić swój profil osobisty i zawodowy, dzięki czemu możesz zdecydować z nami, w jaki sposób chciałbyś się rozwijać, aby pomóc w przyszłej integracji w miejscu pracy.

INSTRUKCJA W KROKU Z NIEZMIENNYM ZMIENIAJĄCYM ŚWIATEM

Twoja umiejętność myślenia o przyszłości, proaktywność w stale zmieniającym się świecie, pomoże ci poszerzyć umiejętności techniczne i menedżerskie, które zdobędziesz w trakcie edukacji.

Jesteśmy tutaj, aby pomóc Ci przez całe życie i upewnić się, że znajdziesz właściwą drogę dla siebie w istniejących lub przyszłych obszarach branży hotelarskiej i restauracyjnej.

Programy prowadzone przez:
  • Język angielski
  • Francuski

Ta szkoła oferuje również:

Licencjat

Institut Paul Bocuse

Branża hotelarska wymaga zdolności adaptacyjnych i dogłębnej znajomości zachowań, stylów życia i obszarów zainteresowania coraz bardziej wymagających międzynarodowych kli ... [+]

Dołącz do następnej generacji menedżerów, liderów branży hotelarskiej, aby być standardowymi posiadaczami naszych innowacyjnych wartości

Branża hotelarska wymaga zdolności adaptacyjnych i dogłębnej znajomości zachowań, stylów życia i obszarów zainteresowania coraz bardziej wymagających międzynarodowych klientów.

Rozwiniesz doświadczenie menedżerskie o znacznej wartości dodanej, wymaganej przez największe międzynarodowe grupy.Jesteś naturalnym liderem i dzięki swojej osobowości masz wizję, która naprawdę wyróżnia się i może skutkować spersonalizowaną obsługą.Jesteś zaznajomiony z najnowszą technologią, aby poprawić wrażenia klienta, a także kody swojego zawodu i mogą transponować je do ducha Twojej firmy.... [-]
Francja Écully
Otwarta rekrutacja
Język angielski,Francuski
W pełnym wymiarze godzin
4 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku